Blue Flower

A ringben megfelelő viselkedés, szabályokra való felkészítés bármely kennelben a napi rutinsorán kell, hogy megtörténjen. Sajnálatos módon sokan esnek el győzelmektől és díjaktól , mert a kiállító nem ismeri a ring szabályokat, s ezért a kutya viselkedése nem megfelelő. Nagyon súlyos esetben a ringből való kizárás is előfordulhat.
 
 
 Némely kutya képlékenyebb a tanulásra; élvezi azt, hogy foglalkoznak vele.
Ösztönből vezérelve érzi, hogy melyek az elvárások vele szemben, amikor ringbe áll.
Azonban ők a kisebbséget képviselik a kutyatársadalomban.
 
 
  A többséget szoktatni és trenírozni kell, hogy majdan a bírók szeme elött a legelőnyösebb formáját hozza.
 
 
 A kezdő felvezetőknek ezért pontosan ismerniük kell a ring szabályokat, bírói
követelményeket, és tisztában kell lenniük azzal, hogy kutyájuk felkészítése sok idő és türelmet igényel.
 
 
 Minden bíró alapvető kérése, a kutya ringben való megadott irányban történő fegyelmezett felvezetése,a bírálatra várakozó ültetés, és a fogazat megtekintésének elősegítése.
 
 
 Fontos a kutya 1-2 percre való standard szerinti megállítása! Ebben a pozícióban mutatja a legjobban alakját, izomzatát és végtagszögeléseit!

Amennyiben ennek az alapvető elvárásnak az állat nem felel meg, nehezen várhatjuk el a megfelelő díjazást.
 
 
 Mielött egy Beagle megkezdené kiállítási karrierjét, meg kell, hogy tanulja a fegyelmet és az egyhelyben történő megállást! Így mutatkozik meg kiváló fajtajellege.

Ezután következik a szabad, de fegyelmezett mozgás póráz segítségével.
 
 
 Hogy mikor kell elkezdeni a kutya felkészítését, erről eltérőek a vélemények.
Egyesek szerint minél korábban annál jobb. Mások úgy vélik, hogy előbb a kölyök tanulja meg a póráz viselését, és azon való vezetés szabályát, amire később lehet építeni. Kutyánk esetében egyet figyelembe kell, hogy vegyünk, a kölyök beagle nagy kifejezőkészséggel rendelkezik, gyorsan, könnyedén tanul, és nagy kapacitású memóriával rendelkezik!
 
 
 Az elso" leckének rövideknek kell lenniük, és sűrűn kell egymást követniük, lehetőleg azonos időközökben. Ezek minél gyakoribbak annál hamarabb érünk célt!

Fontos a kutya állandó dicsérete, és alkalmankénti jutalmazása!
 
A legelső leckéknek tartalmazniuk kell a kívánt pozícióban történő megállítást. A megfelelő pozíció a következő:

  • A mellső lábaknak egyenesen, párhuzamosan, a test vonalán belül kell lenniük.
  • A testnek úgy kell elhelyezkednie, hogy a hát vonala egyenes, feszes legyen.
  • A hátulsó lábaknak párhuzamosnak, enyhén hajlottnak kell lenniük, párhuzamos csánkokkal.
  • A fejet megfelelően magasra kell emelni, hogy mutassa a koponyát és a nyak természetes hosszát. Annyira viszont nem magasra, hogy a fülek helyzete, és a pofa kifejezése eltorzuljon.
  • A farok egyenes és felálló legyen.

  
 Az első leckék során nehéz a kölyköt ebben a megkívánt pozícióban megállítani, de türelemmel, esetleg jutalmazással ez is elérhető.

Sosem szabad engedni, hogy a kölyök a felkészítés során féljen! Elveszti érdeklődését, és nem fog velünk együttműködni. Ha elértük, hogy megáll próbáljuk elengedni őt, hogy megtartsa magát. Ha leül, vagy elmozdul, igazítsuk vissza!
 
 
 Amikor a megkívánt pózt felveszi, mindig ugyanazt a vezényszót ismételjük neki, ami egyedenként bármi lehet. A legelterjedtebb az ÁLLJ!
 
 
 Az első leckét a kutya számára ismerős környezetben kell adnunk, s mikor már megszokta a pórázt, idegen helyen is gyakorolhatunk. Fontos része a felkészítésnek a kutyák társasága, hiszen így érhetünk el ring-hatást.
 
 
  Az a kutya, mely idegen szaggal telített környezetben vezényszóra megállja a helyét, és megfelelően viselkedik, nagyobb eséllyel indul,mint más társa!
 
 
 A Beagle természeténél fogva kedves és tanulékony, értelmes lény, kit megfelelően oktatva igazi kezes, és sok örömet szerző társsá nevelhetünk.